Ivonne in de media

een ruzie hoeft niet verkeerd te zijn

Ruzie hoeft niet altijd slecht te zijn. Sterker nog, sommige relaties gaan stuk ómdat er nooit ruzie gemaakt wordt. Omdat één van beiden zo bang is voor een conflict dat hij of zij alles opkropt totdat de bom uiteindelijk barst en er geen redden meer aan is. Wat zijn goede ruzies en wat slechte? En hoe zorg je dat het niet escaleert? Ik sprak erover met Roelof Meijer bij Golfbreker Radio Actueel op 25 september 2021.

Relaties vroeger en nu

In de lezing “All you need is love? Hoe dan? Samen met Jan!” geven schrijver/columnist Jan Heemskerk en ik op 24 september a.s. in Theater De Kamers in Amersfoort inspirerende relatietips, waar je iets aan hebt in voor- en tegenspoed. Met herkenbare voorbeelden en genoeg humor voor een ontspannen avondje uit. Ook voor singles! Ik sprak erover met Roelof Meijer en Eric van Venetië in Golfbreker Radio Actueel.

Historicus en journalist Mirjam Janssen was ook aanwezig in de studio zodat we een mooie vergelijking konden maken over relaties vroeger en nu. Mirjam Janssen schreef het boek “Liefde in de Lage Landen”, een portret van Nederland in vijftien huwelijken. Multatuli kwam op voor de rechten van de vrouw, maar hoe behandelde hij zijn eigen vrouw? Zijn sommige problemen van alle tijden? Is een scheiding wel de oplossing? En wat kun je doen om een relatie juist goed te houden? We vertellen erover in het interview.

(Meer informatie over de lezing vind je op deze website onder het kopje “lezingen”).

vakantie relatie inspiratie

Zomervakantie! De meeste mensen worden alleen al blij bij de gedachte. Toch is er elk jaar in september een piek in het aantal scheidingsaanvragen, vlak na die heerlijke zomermaanden dus. Hoe komt dat en hoe omzeil je veel voorkomende valkuilen. Ik sprak erover met Roelof Meijer bij Golfbreker Radio Actueel op 3 juli 2021.

een relatie moet vanzelf gaan? inderdaad!

Laatst las ik een artikel van een bekende relatietherapeute die aangaf dat “de grootste relatiekiller, de overtuiging is dat liefde “vanzelf” moet gaan.”

Ik ben het daar niet mee eens. Ik van mening dat een relatie wel degelijk vanzelf kan gaan. Als je mijn direct-succes-relatietips gebruikt in jouw dagelijkse routine, voorkom je dat je moet gaan “werken” aan je relatie en voelt het alsof de relatie vanzelf gaat, ook op lange termijn. Ik lichtte een tipje van de sluier op in een gesprek met Roelof Meijer en Erik van Venetië in de uitzending van Radio De Golfbreker Actueel op 5 juni jl.

Wat willen moeders het liefste? Een gelukkig gezin met een partner die haar begrijpt.

Op zaterdag 8 mei was ik te gast bij het radioprogramma Golfbreker Actueel en sprak ik met Roelof Meijer en Erik van Venetië over Moederdag. Wat willen moeders het liefste? Een gelukkig gezin en een partner die haar begrijpt. Inspirerende relatietips.

Ivonne wás echtscheidingsadvocaat en is nu liefdesgids en ze geeft tips voor een goede relatie (AD)

Lees nu het AD premium artikel van 9 November 2020 over Ivonne en haar cursus “All you need is love? Hoe dan?”.

Van echtscheidingsadvocaat tot een volleerd liefdesadviseur

Bron: AD Amersfoortse Courant 10 November 2020, Journalist Tim van der Hammen