Ivonne in de media

Mars en venus beginnen opnieuw

Wist je dat er vier helende emoties zijn waar je doorheen moet na een verbroken relatie? Ik haalde er een al wat ouder boek voor uit de kast: “Mars en Venus beginnen opnieuw” uit 1999 van John Grey. Reden dat ik hierover vertel, is dat ik nog dagelijks in mijn praktijk de gevolgen zie als een of meer van de vier helende emoties tijdens een eerdere relatieverbreking onderdrukt zijn. Het gaat om woede, verdriet, angst en spijt. Onderdrukte woede kan bijvoorbeeld leiden tot een vergroting van angst. Maar er zijn niet alleen helende emoties. In het boek worden ook zeven destructieve emoties genoemd: wrok, verwijt, onverschilligheid, schuld, onzekerheid, hopeloosheid en jaloezie/ afgunst. Ik sprak over het boek, met een update naar het heden, met Roelof Meijer en Erik van Venetië in de uitzending van Radio Golfbreker Actueel op zaterdag 15 juni. Je kunt het interview luisteren via de speler hieronder.

Heb je nog vragen naar aanleiding van het interview of wil je persoonlijk relatieadvies neem dan contact met mij op. Ik sta je graag te woord. Fijne dag!

De terugreis

Niets blijft ooit hetzelfde, ook de liefde niet. Zaterdag 21 april besprak ik in de uitzending van Golfbreker Radio Actueel met Erik van Venetië en Roelof Meijer de prachtige film 
De Terugreis die nu in de bioscoop draait. Over sleur, ongewilde veranderingen, Alzheimer, liefde en waarderen wat er nog wèl kan. Moraal van het verhaal was: zorg voor mooie herinneringen samen en blijf dingen ondernemen. Acteurs Martin van Waardenberg en Leny van Breederveld spelen hun rollen op briljante wijze. Bekijk hier de trailer van ‘De Terugreis’.
 
Klik op de speler hieronder om het radio interview terug te luisteren.

IJs verkopen aan Eskimo's

Overtuigingskracht, niet alleen zakelijk heel belangrijk, maar ook in de privé situatie. Wat is er minimaal nodig om een ander te overtuigen en wat zijn de valkuilen?

Zaterdag 23 maart besprak ik met Erik van Venetië in de radio uitzending van Radio Golfbreker Actueel, hèt Nederlandse standaardwerk over overtuigen: ‘IJs verkopen aan Eskimo’s’ van Pacelle van Goethem. Je kunt het interview terugluisteren via de speler hieronder

Doe er je voordeel mee! Fijne dag.

Talantanalyse in relaties

In relaties is het belangrijk dat er balans is in tijd met elkaar maar ook tijd zonder elkaar. Met mijn goede vriendinnen Astrid Cobben en Iris Meurkens deel ik al 35 jaar lief en leed. En zo was ik afgelopen zaterdag niet in de studio in Amersfoort voor het radio interview, maar met hen in Maastricht en voerde ik het radio interview over hoe je talent- en teamanalyses kunt inzetten om relaties te laten groeien, telefonisch met Roelof Meijer en Erik van Venetië voor Radio Golfbreker Actueel. Je kunt het interview hier terugluisteren. Doe er je voordeel mee!
PS: Wil je meer info over talent- en teamanalyses voor bedrijven, kijk dan op mijn LinkedIn profiel →

KERST GEEFT STRESS?

Steeds meer hoor ik mensen die niet uitzien naar kerst, maar opzien tégen kerst. De reclames benadrukken het perfecte plaatje, maar wat als jouw situatie er anders uitziet. Als je ongewild single bent of financiële problemen hebt. Hoe maak je kerst dan toch gezellig? Ik sprak erover met Erik van Venetië en Roelof Meijer in de uitzending van Radio Golfbreker Actueel van zaterdag 16 december. Je kunt het interview terug luisteren via deze link. Fijne feestdagen allemaal en een gezond en liefdevol 2024!

Versterk de liefde in zeven dagen

“Versterk de liefde in zeven dagen,” ik besprak dit boek van John en Julie Gottman zaterdag 21 oktober met Roelof Meijer en Erik van Venetië in de uitzending van Radio Golfbreker Actueel. Wil jij weten wat vijftig jaar onderzoek naar de liefde als beste tips heeft opgeleverd? Beluister het interview dan terug via de speler hieronder.

De emotionele bankrekening

Hoe bouw je saldo op via je emotionele spaarrekening?  Wat is de waarde van emoties? En hoe houd je ‘rekening’ met je partner? Ik besprak het 23 september met Roelof Meijer in de uitzending van Radio Golfbreker Actueel aan de hand van het boek ‘Alle Liefde is Economie’ van Steven Pont. Je kunt het interview beluisteren via de speler hieronder.

Lichaamstaal

Wist je dat meer dan 65% van de communicatie non-verbaal verloopt? En dat als de lichaamstaal in strijd is met de woorden die er gezegd worden, de meeste vrouwen negeren wat er is gezegd? Hoe herken je leugenaars? Ik sprak er afgelopen zaterdag over met Roelof Meijer in zijn uitzending van Radio Golfbreker Actueel aan de hand van het boek “Waarom mannen en vrouwen met hun lichaam zeggen, wat ze eigenlijk niet willen vertellen” van Allan en Barbara Pease.
 
Wil je de uitzending terug luisteren? Klik dan op de speler hieronder.

Geen prater? Dit moet je weten.

Introverten saai? Lady Gaga is ook introvert. Dus weg met die vooroordelen. Auteur Liesbeth Smit ruimt misverstanden uit de weg en geeft heldere informatie en concrete tips in haar boek ‘Ik moet nog even kijken of ik kan. De stille revolutie van de introverte mens.’ Ik besprak het boek op zaterdag 17 juni met Roelof Meijer in de radio-uitzending Golfbreker Actueel en kan het boek aan iedereen aanraden.

Verhelderend dus, dit boek. Maar wat als je relatie niet lekker loopt en je ‘geen prater’ bent? Als je een onbestemd gevoel hebt over je relatie, maar niet weet wat er aan de hand is? Dan biedt de ITTI analyse uitkomst. Ook daarover sprak ik in de uitzending. Een unieke en gerenommeerde persoonlijkheidsanalyse met voornamelijk ipsatieve vragen (gedwongen keuzes uit twee mogelijkheden). Geen traditionele assessments met moeizame gesprekken, maar een objectieve meting van het denkproces achter gedrag. Ontdek meer over jouw ware talenten en die van je partner. Leer waar mogelijke energielekken vandaan komen en ontdek hoe jullie relatie en jij zelf kan groeien. Wil je de uitzending terug luisteren? Klik dan op de speler hieronder.

Wil je meer informatie over de ITTI analyse, stuur mij dan een berichtje, dan neem ik vrijblijvend contact met je op.

(on)afhankelijk

Waar of niet waar? Jouw geluk is iets wat van binnenuit hoort te komen, en je zou niet afhankelijk moeten zijn van jouw geliefde of partner. Jouw welzijn is niet zijn of haar verantwoordelijkheid en visa versa. We horen het veel maar waar komen dit soort adviezen eigenlijk vandaan.  Kloppen ze wel? In het boek ‘Verbonden’ van Amir Levine en Rachel Heller wordt een wetenschappelijk en hoopvol tegengeluid gegeven. Een heel goed boek over het herkennen van verschillende hechtingsstijlen en concrete tips voor het voorkomen en oplossen van problemen. Ik sprak erover met Roelof Meijer in de uitzending van Radio Golfbreker Actueel op zaterdag 20 mei. Je kunt het interview hieronder terugluisteren:

Relatie reparatie:
simpeler dan je denkt

Met heel veel plezier meegewerkt aan de aflevering: ‘Relatie reparatie: simpeler dan je denkt’ waarin ik op een openhartig manier werd geïnterviewd door journalisten Suzanne Rethans & Maike Jeuken.

 

Deze aflevering maakt deel uit van de serie ‘Alsof scheiden zo leuk is’ – een podcast van SAAR Magazine. Je kunt de podcast beluisteren via de speler hieronder:

Of klik hieronder om te luisteren op Spotify:

Nog lang en gelukkig

Soulmates, de kattenbaktheorie en relatie kintsugi. Dat en het boek “Nog lang en gelukkig” van Belinda Luscombe besprak ik 22 april met Roelof Meijer in de uitzending van Golfbreker Actueel op zaterdag. Interview gemist? Geen probleem, je kunt het hieronder terugluisteren.

Onderhandelen in je relatie. Hoe doe je dat?

Zaterdag 25 maart was ik weer te gast bij Roelof Meijer en Erik van Venetië in hun radioprogramma Golfbreker Actueel. De uitzending vond plaats in het Home of S.M.I.L.E. waar Helma van Schendel en haar partner Marco Gelens de vijftiende editie van ‘Sofie aan Tafel’ organiseerden. In de uitzending besprak ik het boek ‘Met liefde onderhandel je ook,’ van Stephanie Blommaert. We bespraken onder andere de rol van emoties in onderhandelingen, waarom een compromis niet altijd de beste oplossing is en we bespraken een beleefde manier om  ‘nee’ te zeggen. Je kunt het interview hieronder beluisteren.

De Libelle

Met veel plezier meegewerkt aan het artikel van journalist Liesbeth Smit ‘Er is er maar één de ware & nog 7 relatiemythes’ in Libelle nr 13. Hieronder een tipje van de sluier opgelicht. Wil je meer weten? De Libelle ligt vandaag in de winkel. Fijn weekend allemaal!
#libelle #vidm #relatietips #overliefdegesproken

Hoe blijf je gelukkig in je relatie?

Zaterdag 25 februari was ik weer te gast bij Roelof Meijer en Erik van Venetië in hun radioprogramma Golfbreker Actueel. We bespraken het boek: ‘Ik zie u graag. Hoe blijf je gelukkig in je relatie,’ van Lieven Migerode. We hadden het over de relatiethermometer, de buienradar van Roelof en nog veel meer. Je kunt dit interview en andere interessante interviews uit de uitzending van gisteren terug luisteren via de link in onderstaand artikel van Nieuwsplein33

Passieplan

Over een paar weken is het weer Valentijnsdag. Tijd om je relatie weer eens onder de loep te nemen en kijken wat er beter kan. In Golfbreker Actueel besprak ik met Erik Van Venetië en Roelof Meijer het boek ‘Passieplan’ van Mark Ouwerkerk. Zou het werken zo’n passieplan? Benieuwd wat ons aanspreekt en wat niet? Je kunt het interview hieronder beluisteren.

Golfbreker 10 jaar jubileum

Radioprogramma Golfbreker Actueel bestaat 10 jaar! Presentatoren Erik van Venetië en Roelof Meijer en geluidstechnici Dirkjan Roos en Christian Klems van harte gefeliciteerd met dit prachtige jubileum! Dank dat ik al bijna twee jaar maandelijks relatie-inspiratie tips mag delen in jullie uitzendingen. Ik heb er veel plezier in. Naar de extra feestelijke uitzending van 14 januari in bibliotheek Eemland, heb ik mijn echtgenoot Robert Schouten meegenomen. Als jullie willen weten wat de beste tips zijn die voor onze eigen relatie werken, kun je het interview hieronder beluisteren. Fijne dag allemaal!

Pleidooi voor de gentleman

De feestdagen komen eraan en dan wil je natuurlijk op je best voor de dag komen. Is de gentleman nog van deze tijd en is er ook een naam voor een vrouwelijke gentleman? Wat kunnen we leren van Italiaanse vrouwen? Ik sprak erover met sprak ik met Roelof Meijer en Erik van Venetië in de uitzending van Golfbreker Radio Actueel op zaterdag 3 december. Je kunt het interview hieronder beluisteren:

Halloween in relaties

Hoe voorkom je dat jouw galante prins in een kikker verandert of jouw lieve prinses in een heks? Ik sprak erover met Roelof Meijer en Erik van Venetië in de uitzending van Golfbreker Radio Actueel van zaterdag 22 oktober 2022. Je kunt het interview hieronder beluisteren:

Scheiden of Blijven?

September is statistisch gezien één van de maanden waarin de meeste scheidingen worden aangevraagd. Wat kun je doen bij relatieproblemen? Ik sprak erover met Roelof Meijer en Erik van Venetië in de uitzending van Golfbreker Radio Actueel van zaterdag 24 september 2022. Je kunt het interview hier beluisteren:

Wat kunnen we leren van Casanova?

Wat kunnen we leren van meesterverleider Casanova? Ik sprak erover met Roelof Meijer en Erik van Venetië in de uitzending van Golfbreker Radio Actueel op zaterdag 2 juli. Nieuwsgierig naar wat we van hem kunnen leren? Je kunt het interview hier beluisteren: 

Hoe vergroot je aantrekkingskracht?

Hoe kun je de aantrekkingskracht in een liefdesrelatie vergroten? Op zaterdag 4 juni sprak ik in de uitzending van Golfbreker Radio Actueel met Roelof Meijer en Erik van Venetië over liefdestalen, de roemruchte verleider Casanova en het boek “De magie van de Klik” van Ori en Rom Brafman. Je beluistert het interview via de knop hieronder.

Hoe word je succesvol als gezin?

Geen enkele moeder is gelukkiger dan haar ongelukkigste kind.’ Deze quote komt uit het boek: ‘De 7 eigenschappen van een succesvol gezin’ van Stephen Covey. In het kader van Moederdag sprak ik erover met Roelof Meijer in de uitzending van radio Golfbreker Actueel van zaterdag 7 mei 2022. Wil jij weten hoe je jouw eigen succesvolle gezin creëert? Beluister het interview hier.

Just Do It! Relatie Challenge

Gedurende 101 dagen elke dag seks als relatie challenge. Douglas Brown en zijn vrouw Annie gingen de uitdaging aan en Douglas schreef er een boek over: “Just do it!” Ik sprak erover met Roelof Meijer en Erik van Venetië in de uitzending van Golfbreker radio Actueel op zaterdag 9 april. Je kunt het interview hier beluisteren.

De Vitaliteit Podcast

Wist je dat 79% van het vrijwillige vertrek van medewerkers gebeurt doordat men zich niet gewaardeerd voelt op de werkvloer? ‘

Wat heb je dat rapport van klant X goed opgepakt!’
‘Zal ik die mail van collega X even op me nemen?’
‘Zullen we zo tijdens de lunch samen gaan wandelen?’

Een complimentje geven 🗣, iemand werk uit handen nemen 👩🏼💻, een persoonlijk kaartje voor iemands inzet 📮 of tijd vrijmaken voor een collega ⏰. Het zijn allemaal manieren om waardering op de werkvloer te uiten. Ofwel de waarderingstalen.

Ik sprak erover met vitaliteitsexpert Lisa Huiskamp van The Body Practice in haar podcast. We nemen je mee in de wereld van de waarderingstalen van Gary Chapman en laten zien hoe dit van invloed kan zijn op de vitaliteit van medewerkers. Maar belangrijker nog: hoe kun jij dit als HR professional inzetten op de werkvloer?

Podcast aflevering 24𝘞𝘢𝘢𝘳𝘰𝘮 𝘪𝘯𝘷𝘦𝘴𝘵𝘦𝘳𝘦𝘯 𝘪𝘯 𝘸𝘢𝘢𝘳𝘥𝘦𝘳𝘦𝘯 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘮𝘦𝘦𝘳 𝘷𝘪𝘵𝘢𝘭𝘪𝘵𝘦𝘪𝘵 is nu overal te beluisteren

De 5 talen van verontschuldiging

“Echte mannen zeggen geen sorry,” is een uitspraak die we zo snel mogelijk de wereld uit moeten helpen. Want je excuses aanbieden als je iets verkeerd hebt gedaan of iemand gekwetst hebt, is geen teken van zwakte maar een teken van kracht. En zelfs noodzakelijk als je een relatie ook op lange termijn goed wil houden. Maar hoe doe je dat? Dr Gary Chapman ontdekte dat er 5 talen van verontschuldiging bestaan. Ik sprak er zaterdag 12 maart over met Roelof Meijer en Erik van Venetië in hun uitzending van Golfbreker radio actueel. Het radio interview kun je beluisteren via de knop hieronder.

Waardering en verschillen mannen en vrouwen op het werk

Maar liefst 79% van de werknemers die vrijwillig vertrekt, geeft aan dat gebrek aan waardering door de werkgever de oorzaak is. Wat kun je als werkgever of HR manager doen om dit te voorkomen? En hoe zit het met de verschillen tussen mannen en vrouwen op het werk? Ik sprak er zaterdag 12 februari over met Roelof Meijer en Erik van Venetië in hun uitzending van Golfbreker radio actueel. Het radio interview kun je beluisteren via de knop hieronder

Zo versterk je jouw relatie

Januari is statistisch gezien één van de twee maanden met de meeste echtscheidingen. Maar is een echtscheiding wel de oplossing? Hoe kun je jouw relatie versterken? Ik sprak erover met Roelof Meijer en Erik van Venetië in de uitzending van Golfbreker Radio Actueel van zaterdag 15 januari 2022. Benieuwd naar de tips? Beluister het interview hieronder.

Kerst Zonder Relatiestress

Waarom veroorzaakt Kerst soms stress en wat kun je doen om dat te voorkomen. Ik sprak er afgelopen zaterdag over met Roelof Meijer en Eric van Venetië bij Radio Golfbreker Actueel. Ik wens jullie gezellige kerstdagen en een gezond, inspirerend en liefdevol 2022! Het radio interview kun je beluisteren via de knop hieronder

"Een goede relatie maakt je gelukkiger en gezonder

Uit een Harvard onderzoek waarin ze 456 arme mensen uit Boston en 268 Harvard studenten 75 (!) jaar lang hebben gevolgd, blijkt dat niet geld of een goede carrière de belangrijkste factor is voor een gelukkig leven, maar de kwaliteit van je relaties. Een goede relatie maakt je gelukkiger en gezonder. Het gaat daarbij niet alleen om liefdesrelaties maar ook om relaties met vrienden en familie.

Zoals jullie inmiddels weten, ben ik altijd op zoek naar goede tips om de kwaliteit van relaties verder te verbeteren. In dat kader las ik het boek: “De Geluksroute”. Hierin geeft auteur Anne de Jong “99% nooit meer gezeik garantie”. Of ze die garantie helemaal waar kan maken, is de vraag, maar het is wel een goed en makkelijk leesbaar boek. Ik sprak erover met Roelof Meijer en Eric van Venetië op zaterdag 20 november in de uitzending van radio de Golfbreker Actueel.

Wil je meer leuke relatietips in een ontspannen avondje uit, kom dan naar All you need is love? Hoe dan? op vrijdag 26 november a.s. om 19.30 uur in Theater De Kamers in Amersfoort. De lezing is mogelijk gemaakt met subsidie van Indebuurt033, kaartjes kosten 10 euro en kunnen besteld worden via de oranje ticket link boven aan deze pagina. Het radio interview kun je beluisteren via de button hieronder.

een ruzie hoeft niet verkeerd te zijn

Ruzie hoeft niet altijd slecht te zijn. Sterker nog, sommige relaties gaan stuk ómdat er nooit ruzie gemaakt wordt. Omdat één van beiden zo bang is voor een conflict dat hij of zij alles opkropt totdat de bom uiteindelijk barst en er geen redden meer aan is. Wat zijn goede ruzies en wat slechte? En hoe zorg je dat het niet escaleert? Ik sprak erover met Roelof Meijer bij Golfbreker Radio Actueel op 25 september 2021.

een relatie moet vanzelf gaan? inderdaad!

Laatst las ik een artikel van een bekende relatietherapeute die aangaf dat “de grootste relatiekiller, de overtuiging is dat liefde “vanzelf” moet gaan.”

Ik ben het daar niet mee eens. Ik van mening dat een relatie wel degelijk vanzelf kan gaan. Als je mijn direct-succes-relatietips gebruikt in jouw dagelijkse routine, voorkom je dat je moet gaan “werken” aan je relatie en voelt het alsof de relatie vanzelf gaat, ook op lange termijn. Ik lichtte een tipje van de sluier op in een gesprek met Roelof Meijer en Erik van Venetië in de uitzending van Radio De Golfbreker Actueel op 5 juni jl.

Vakantie relatie-Inspiratie

In de brochures staat niks over files, lange wachttijden op vliegvelden, kinderen die niet willen wat jij wil, dagenlang regen, uitzicht op een blinde muur etc. Als je bij tegenslagen in de vakantie dichter op elkaar zit en er geen afleiding is van werk, hobby’s of vrienden, kunnen de spanningen soms hoog oplopen. In je vakantie wil je geen stress. Hoe houd je het leuk? Ik sprak erover met Roelof Meijer in de uitzending van Golfbreker Radio Actueel op 3 juli 2021 

Relaties vroeger en nu

In de lezing “All you need is love? Hoe dan? Samen met Jan!” geven schrijver/columnist Jan Heemskerk en ik op 24 september a.s. in Theater De Kamers in Amersfoort inspirerende relatietips, waar je iets aan hebt in voor- en tegenspoed. Met herkenbare voorbeelden en genoeg humor voor een ontspannen avondje uit. Ook voor singles! Ik sprak erover met Roelof Meijer en Eric van Venetië in Golfbreker Radio Actueel.

Historicus en journalist Mirjam Janssen was ook aanwezig in de studio zodat we een mooie vergelijking konden maken over relaties vroeger en nu. Mirjam Janssen schreef het boek “Liefde in de Lage Landen”, een portret van Nederland in vijftien huwelijken. Multatuli kwam op voor de rechten van de vrouw, maar hoe behandelde hij zijn eigen vrouw? Zijn sommige problemen van alle tijden? Is een scheiding wel de oplossing? En wat kun je doen om een relatie juist goed te houden? We vertellen erover in het interview.

(Meer informatie over de lezing vind je op deze website onder het kopje “lezingen”).

Wat willen moeders het liefste? Een gelukkig gezin met een partner die haar begrijpt.

Op zaterdag 8 mei was ik te gast bij het radioprogramma Golfbreker Actueel en sprak ik met Roelof Meijer en Erik van Venetië over Moederdag. Wat willen moeders het liefste? Een gelukkig gezin en een partner die haar begrijpt. Inspirerende relatietips.

Podcast van The tailored Man in Blue Over liefde gesproken.

Vrijdag 22 oktober was ik te gast bij Edgar Nijdam voor zijn podcast “The Tailored Man in Blue, it is you”. Edgar Nijdam ontving mij in zijn prachtige zaak in Driebergen genaamd “Edgar N”, waar hij met zijn maatpakken, jasjes en broeken zorgt dat zijn klanten perfect voor de dag komen. Maar Edgar gaat verder dan de buitenkant. Met zijn inspirerende podcasts zorgt hij ervoor dat zijn klanten ook zelfverzekerd kunnen meepraten over waardevolle onderwerpen. Mooi van binnen en van buiten dus. Ik mocht hier een steentje aan bijdragen in deze podcast van 54 minuten over de liefde. Nieuwsgierig geworden? Luister dan naar de podcast via de oranje knop hieronder.

Ivonne wás echtscheidingsadvocaat en is nu liefdesgids en ze geeft tips voor een goede relatie (AD)

Lees nu het AD premium artikel van 9 November 2020 over Ivonne en haar cursus “All you need is love? Hoe dan?”.