Ivonne Schouten-Hoek:

Carrièreswitch: Van echtscheidingsadvocaat naar relatie-inspirator

“In de meer dan tien jaar dat ik gespecialiseerd familierecht advocaat en mediator was, heb ik openhartige en diepgaande gesprekken gevoerd met mijn cliënten over hun relaties. Meestal leuke mensen die elkaar helaas ergens zijn kwijtgeraakt. Ik signaleerde vaak dezelfde soort problemen in verschillende relaties waardoor ik me steeds vaker ging afvragen of sommige scheidingen voorkomen kunnen worden als er meer kennis was over terugkerende thema’s als communicatie, intimiteit en seksualiteit was geweest.

Anders gezegd: wat is er eigenlijk nodig om een relatie ook op lange termijn goed te houden? En waarom lijken sommige relaties vanzelf te gaan en lopen andere vast?

Ik heb zelf 31 jaar een goede relatie met mijn man Robert. We hebben veel tegenslagen samen overwonnen dankzij deze fijne relatie. Kennelijk doen we iets goed. Dat heb ik zeker niet van mijn ouders geleerd want die zaten mijn hele jeugd in een vechtscheiding. De vraag is wat Robert en ik dan precies doen waardoor het lijkt alsof onze relatie vanzelf gaat. Ik wilde het weten, om ervoor te zorgen dat het over een paar jaar ook nog “vanzelf”’gaat.

Ik analyseerde de meest voorkomende relatievalkuilen uit de scheidingsgesprekken met mijn cliënten en vond concrete antwoorden op vragen als: Hoe krijg je waardering voor wat je doet; hoe communiceer je effectief, hoe benut je de verschillen tussen mannen en vrouwen en hoe breng je meer intimiteit in jouw relatie. 

De antwoorden die ik vond, zijn zo simpel dat als je het weet en toepast, het inderdaad voelt alsof je er niks voor hoeft te doen.

Inmiddels passen al mijn gezinsleden, dus ook onze zoons van 17 en 20 jaar, de tips uit deze cursus toe en word ik er haarfijn op gewezen als ik zelf iets verkeerd doe. Dat gebeurt regelmatig, maar omdat we de valkuilen nu herkennen, kunnen we met z’n allen ook hartelijk om lachen als iets fout gaat en weten hoe we het een volgende beter moeten doen.

Minimale inspanning, maximaal resultaat. Daar hou ik van.

Wil je weten wat ik ontdekt heb?

Kom dan naar één van mijn vrolijke relatielezingen of, als je nu direct wil beginnen, profiteer dan nu van de zomerkorting op de online videocursus “Boost Your Love Life”. Daarin geef ik je in 6x 15 minuten inspirerende, direct toepasbare relatietips die voor elke relatie werken. Met humor, herkenbare voorbeelden en luistercolumns van schrijver en columnist Jan Heemskerk . Voor iedereen die een fijne relatie wil, zonder therapie, zonder het lezen van stapels boeken en zonder moeizame gesprekken. Ook voor singles die een goede start willen maken als ze een nieuwe liefde tegenkomen.

Het leven heeft genoeg uitdagingen, met een fijne relatie gaat alles makkelijker. Dat verdien jij toch ook?!

Nogmaals, een relatie moet geen moeite kosten, en het leren over hoe je dat doet ook niet. Als dit je aanspreekt, maak dan gebruik van mijn kennis en ervaring, kom naar één van mijn lezingen of doe mee met online cursus Boost Your Love Life!