Hoe ben je onderscheidend als werkgever?

Hoe bent u een onderscheidende werkgever? Hoe voorkomt u verloop, verzuim en productiviteitsverlies op de werkvloer EN investeert tegelijk in een fijne thuissituatie? Met zakelijke lezingen en workshops over verschillen in communicatie tussen mannen en vrouwen, de online relatie-inspiratie-cursus Boost Your Love Life of een persoonlijk adviestraject bied ik meerdere mogelijkheden om uw werknemers te ondersteunen in zowel een goede werkrelatie als een fijne thuissituatie. U bereikt als werkgever met minimale inspanning, maximaal resultaat. Bekijk hier het filmpje met meer informatie.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden of een plan op maat? Stuur een mailtje naar: info@overliefdegesproken.nl dan neem ik  zo snel mogelijk contact met u op.

waarom inzetten op echtscheidingspreventie?

Waarom zou je je als werkgever inzetten om relatiestress te voorkomen?

Onderzoek heeft uitgewezen dat werknemers met relatiestress hebben 2% hoger ziekteverzuim dan werknemers zonder relatieproblemen. Ziekteverzuim kost een werkgever vaak niet alleen gemiddeld tussen de 230 tot 400 euro dag, maar uitval van een zieke werknemer heeft ook invloed op de rest van het team. Daarnaast leiden relatieproblemen tot dalende motivatie, productieverlies en een grotere kans op een burn-out. Hetzelfde onderzoek heeft uitgewezen dat 34% van de werknemers vindt dat een werkgever een werknemer moet helpen bij relatiestress.

Wat kan een werkgever doen?

Ik ben Ivonne Schouten-Hoek, relatie consultant, en mijn ervaring is dat werknemers relatieproblemen aan hun werkgevers vaak pas melden, als het woord “scheiding” thuis al gevallen is. Niet alle scheidingen zijn te voorkomen, maar als voormalig echtscheidingsadvocaat en mediator weet ik dat een groot deel van de echtscheidingen te wijten is aan een gebrek aan kennis. De meeste mensen gaan in de liefde “op hun gevoel af” en hebben geen idee wat ze moeten doen als de relatie minder gaat. Ze missen kennis en vaardigheden maar weten ook niet waar ze die kunnen leren. Relatietherapie wordt vaak veel te laat ingezet en zelfhulpboeken worden niet gelezen. Het is dan ook niet vreemd dat meer dan één derde van de huwelijken strandt, bij samenwoners ligt het percentage relatiebreuken nog hoger. Wat kun je als werkgever doen om relatiestress te voorkomen?

Ik heb mij gespecialiseerd in het geven van zakelijke lezingen en workshops waar een werknemer niet alleen zakelijk maar ook in de thuissituatie veel aan heeft. Het zijn workshops over verschillen in communicatie tussen mannen en vrouwen en verschillen in waarderingstalen. Ik bied inzichten aan de hand van herkenbare voorbeelden en geef praktische, direct toepasbare tips. Een zakelijk team gaat er beter door samenwerken en in de thuissituatie zullen partners elkaar beter gaan begrijpen. Willen mensen na de zakelijke workshop meer inspiratie om ook het beste uit hun privé relatie te halen, dan is er de mogelijkheid de laagdrempelige online relatie-inspiratie-cursus Boost Your Love Life te volgen, of een persoonlijk advies traject bij mij boeken. Zo kan de HR manager of ondernemer op een hele gemakkelijke manier inzetten op echtscheidingspreventie. Via de zakelijke weg, bied je mensen dus op laagdrempelige wijze de mogelijkheid tot een persoonlijk relatie-inspiratietraject, zonder de zwaarheid van therapie. Niet alleen werknemers met een relatie, maar ook gescheiden werknemers en singles zullen met de tips uit de zakelijke workshops en eventueel de online relatie-inspiratie-cursus, direct een goede start maken in een nieuwe relatie. De kans op een relatiebreuk in een toekomstige relatie neemt daarmee af.

Win win dus, omdat werknemers elkaar op de werkvloer beter zullen begrijpen, ze het geleerde ook in de thuissituatie makkelijk kunnen toepassen en de drempel om te investeren in hun relatie wordt weggenomen.

Bent u een werkgever die verzuim, verloop en productieverlies van uw werknemers door relatiestress wilt voorkomen?

 Neem hier contact op  om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken voor een plan met offerte op maat.