waarom inzetten op echtscheidingspreventie?

De lezingen en online cursus zijn zeer geschikt voor bedrijven en overheidsinstanties in het kader van vitaliteitsprogramma’s of echtscheidingspreventie.

Voor bedrijven is een goede relatie van werknemers van belang omdat werknemers met relatiestress 2% hoger ziekteverzuim hebben dan werknemers zonder relatieproblemen. Ziekteverzuim kost een werkgever vaak niet alleen gemiddeld tussen de 230 tot 400 euro dag, maar uitval van een zieke werknemer heeft ook invloed op de rest van het team. Daarnaast leiden relatieproblemen tot dalende motivatie, productieverlies en een grotere kans op een burn-out. Onderzoek heeft uitgewezen dat 34% van de werknemers vindt dat een werkgever een werknemer moet helpen bij relatiestress.

Voor gemeenten is dit interessant om de enorme kosten van jeugdhulp na vechtscheidingen in te perken. De coronacrisis in samenhang met de krapte op de woningmarkt, maakt dat de spanningen in veel gezinnen hoger oplopen dan anders. Door gedwongen thuisonderwijs en thuiswerken, merken kinderen veel meer van relatiestress tussen hun ouders. Dat maakt het belangrijker dan ooit om juist nu te investeren in relatieverbetering en echtscheidingspreventie, in plaats van alleen in te zetten op damage control achteraf.

Met de online relatiecursus en relatielezingen van Over Liefde Gesproken kunnen bedrijven en gemeenten mensen op een laagdrempelige manier de mogelijkheid bieden hun relatie snel te verbeteren of goed te houden. Singles of gescheiden mensen kunnen de communicatie met een ex verbeteren en / of een goede nieuwe start maken in een volgende relatie. In de relatielezingen hoeft niemand van de deelnemers iets te geven over de stand van zijn of haar privé situatie. Een veilige omgeving dus, waarin relatie-inspirator en voormalig echtscheidingsadvocaat Ivonne Schouten-Hoek samen met schrijver en ervaringsdeskundige Jan Heemskerk, concrete relatietips geeft die snel resultaat geven. Tips op het gebied van communicatie en intimiteit met herkenbare voorbeelden en met humor, waardoor het leuk wordt om in de relatie te investeren.

De online cursus Boost Your Love Life kan anoniem gevolgd worden, met partner of alleen, op telefoon, tablet of computer.

De lezingen worden op maat gemaakt en kunnen live of via zoom worden gegeven. De online cursus kan worden gecustomized en afzonderlijk als samen met de lezing worden ingezet, afhankelijk van de wens van de opdrachtgever.  

 Neem hier contact op  om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken voor een plan met offerte op maat.